Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Hvala.

Iščem prevoz tovora – najboljše logistične rešitve?

Iščem prevoz tovora po meri – kako najti zanesljive ponudnike?

Če imate svoje podjetje, ki se ukvarja s prodajo ali nakupom blaga, potem ste verjetno že vpisali v internetni brskalnik »iščem prevoz tovora«, ker ste želeli najti najbolj ugodnega in zanesljivega prevoznika.

Prevoz tovora je namreč pomemben del vsakega poslovnega procesa, saj omogoča, da blago prispe do vaših končnih kupcev ali dobaviteljev v najkrajšem možnem času, z najnižjimi stroški in čim bolj varno.

Vendar pa ni vedno najbolj enostavno najti optimalen prevoz blaga, ki bi ustrezal vašim potrebam in pričakovanjem. Na trgu je namreč veliko ponudnikov, ki se razlikujejo po kakovosti, ceni, hitrosti, zanesljivosti, fleksibilnosti in drugih dejavnikih. Kako torej izbrati najboljšo logistično rešitev za vaše podjetje?

V tem blogu smo zbrali nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri, ko se boste v podjetju odločili, da »iščemo prevoznike«. Poleg tega vam bomo pokazali, zakaj je smiselno zaupati prevoz blaga profesionalnemu logističnemu podjetju, ki se ukvarja z organizacijo prevozov.

Iščem prevoz tovora, ki nudi odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Oddajte povpraševanje preko spletnega obrazca!

Podatki o tovoru
Temperaturni režim
Podatki o pošiljatelju tovora

Zakaj ni najboljša rešitev, da iščemo prevoznika kar preko spletnih strani?

Iskanje ponudnika za prevoz blaga preko spletnih brskalnikov, ko v iskalno okno vpišete »iščem prevoz tovora«, je lahko priročno in hitro, vendar to ni vedno najboljša rešitev. Na spletu lahko najdete veliko različnih ponudnikov, ki se oglašujejo z različnimi cenami, storitvami, pogoji in garancijami. Vendar pa to ne pomeni, da so vsi ponudniki zanesljivi, kakovostni, varni in ugodni.

Na spletu je težko preveriti verodostojnost in ugled ponudnikov, njihove reference in izkušnje ter njihovo delovanje, ki je skladno z zakoni in predpisi. Poleg tega je na spletu težko primerjati ponudbe, saj so lahko nejasne, nepopolne ali zavajajoče. Tukaj si lahko preberete več o tem, zakaj je samostojno iskanje prevoznikov lahko težava, in zakaj je to delo bolje prepustiti specialistom za organizacijo prevozov.

Zato je bolje, da se pred izbiro ponudnika za prevoz blaga posvetujete s specializiranimi organizatorji logistike, ki vam lahko pomagajo pri analizi vaših potreb, pripravi ponudbe, izbiri najboljše logistične rešitve ter pri nadzoru in spremljanju prevoza. Tako boste lahko prihranili čas, denar in živce ter se izognili morebitnim težavam, zamudam, poškodbam ali izgubam vašega blaga.

Zakaj nizka cena, ki jo oglašujejo ponudniki prevoza tovora, ne sme biti edini kriterij pri izbiri?

Nizka cena, ki jo oglašujejo ponudniki prevoza tovora, ne sme biti edini kriterij pri izbiri, ker ne zagotavlja kakovosti, varnosti, zanesljivosti in ustreznosti storitve. Prevoz blaga je namreč pomemben del poslovnega procesa, ki lahko vpliva na zadovoljstvo vaših strank, ugled podjetja, stroške in nenazadnje tudi dobiček. Ravno zato je ključnega pomena, da ko iščem prevoz tovora za podjetje, upoštevam tudi druge dejavnike, kot so:

  • Izkušnje in reference: Preverite kako dolgo se prevoznik ukvarja s prevozom blaga, kakšne so njegove reference in kako so stranke zadovoljne s storitvami. Pozanimajte se, ali ima podjetje potrebna dovoljenja in certifikate za opravljanje svoje dejavnosti.
  • Ponudba in cena: Primerjajte ponudbe različnih ponudnikov. Pozorni bodite na to, kaj je vključeno v ceno, kakšni so dodatni stroški, kakšne so možnosti plačila ter kakšne so garancije in zavarovanja. Izberite ponudbo, ki vam nudi najbolj optimalno razmerje med kakovostjo in ceno. V blog članku lahko preverite, iz česa je sestavljena cena za cestni prevoz tovora.
  • Komunikacija in podpora: Preverite kako učinkovita in profesionalna je komunikacija in podpora logističnega podjetja. Na primer, ali vam je na voljo osebni svetovalec, ki vam bo pomagal pri pripravi ponudbe, izbiri prevoza, ter spremljanju in nadzoru prevoza, ali vam je na voljo 24/7, ter ali vam lahko zagotovi vse potrebne informacije in dokumentacijo.
  • Prilagodljivost: Preverite fleksibilnost ponudnika logističnih storitev. Na primer, ali vam lahko ponudi različne vrste prevoza (cestni, železniški, letalski, pomorski), ali lahko prilagodi prevoz glede na vašo količino, težo, dimenzije in vrsto blaga, ali lahko upošteva vaše roke in urnike, ter ali lahko reši morebitne nepredvidene situacije.

Pri IDL Logistiki vam lahko ponudimo celovito paleto logističnih rešitev. Prevoze tovora urejamo po vseh državah Evrope in Balkana, prevažamo najrazličnejše vrste tovora (paletni, kosovni tovor itd.) z možnostjo dodatne opreme, ponujamo pa tudi cargo zavarovanje tovora med transportom in skladiščenje vašega blaga.

Iščemo prevoznike, ki nudijo široko paleto prevoznih storitev

Če je transport blaga pomemben del vašega poslovanja, potem je smiselno, da se pri iskanju prevoznika osredotočite tudi na to, ali vam podjetje lahko ponudi prilagojene rešitve, zato da vam ne bo potrebno iskati novega ponudnika, ko se bo na primer spremenila vrsta blaga, lokacija dostavnega mesta, itd.

  • Države, v katere prevažajo blago: Če uvažate ali izvažate blago v različne države, je pomembno, da tudi prevoznik ponuja mednarodni transport v te države. Tako vam ne bo potrebno iskati prevoznika za vsako državo posebej. Iščem prevoz tovora za tujino – pridobite ponudbo za mednarodni cestni transport!
  • Prevoz različnih vrst tovora: Večina ponudnikov prevaža paletni in kosovni tovor, če pa potrebujete transport bolj specifične vrste blaga, kot je na primer tovor velikih dimenzij, ADR nevarne snovi ali pa blago, ki mora biti pod nadzorovanim temperaturnim režimom, se vnaprej pozanimajte, ali prevoznik ponuja te možnosti. Običajno je tako, da tovrstni prevozi potrebujejo določeno opremo, kot je tovorno vozilo z dvižno ploščadjo, posebna oprema za prevoz ADR nevarnega blaga, itd.
  • Različne vrste tovornih vozil: Ni vsako tovorno vozilo primerno za vsako vrsto blaga, saj se tovorna vozila med seboj razlikujejo po nosilnosti, velikosti tovornega prostora, opremi, ki omogoča prevoz določene vrste tovora, prilagojenosti glede raztovarjanja blaga, itd. Tukaj si lahko preberete več o tem, kdaj je prevoz blaga s kombijem najbolj optimalna transportna izbira za blago, ki ga želite prevažati.

V IDL Logistika sodelujemo z izbranimi avtoprevozniki in razpolagamo z raznoliko floto tovornih vozil. Za optimalen cestni prevoz vašega tovora po Sloveniji, Evropi in Balkanu poskrbimo, da izberemo najprimernejše tovorno vozilo glede na tip blaga, destinacijo in druge dejavnike. Organiziramo tudi lokalno distribucijo z dostavnimi vozili ter prevoz tovora s kombijem.

Iščem kombi prevoz!

Oddajte povpraševanje s podatki o tovoru TUKAJ. V najkrajšem možnem času vam pošljemo ponudbo po meri.

Iščem prevoz skupaj z zavarovanjem in skladiščenjem blaga

Dodatno zavarovanje tovora med prevozom je ključno za naročnike, saj zagotavlja zaščito pred poškodbami, izgubo ali odgovornostjo. Sklenitev zavarovanja vam omogoča kritje morebitnih izgub in poškodb tovora med prevozom. Zato je pomembno, da pri iskanju ponudnika logističnih rešitev ne spregledate, ali le-ta ponuja tudi dodatno zavarovanje tovora. V IDL Logistiki ponujamo najširše kargo zavarovanje tovora, tukaj pa si lahko pogledate, kaj vse vključuje AAR dodatno zavarovanje tovora in cenik.

Če za blago, ki ga želite prevažati, potrebujete tudi ustrezen prostor, kjer ga boste skladiščili, se lahko odločite za dodatno storitev, in sicer, najem prostora za skladiščenje. StoringCargo vam ponuja storitev skladiščenja blaga za krajši ali daljši čas, pri čemer nudijo tudi pripravo odpreme, etiketiranje, pakiranje in organizacijo dostave. Tukaj lahko oddate brezplačno povpraševanje za StoringCargo skladiščenje blaga in izveste več o načinu skladiščenja, cenah, varnosti, zavarovanju blaga in še marsičem drugem.

Iščem prevoz tovora preko specializiranega organizatorja transporta

Obstaja kar nekaj prednosti zakaj je smiselno transport blaga zaupati profesionalnemu logističnemu podjetju, ki bo za vas poiskal avtoprevoznika in organiziral najugodnejši in najhitrejši prevoz tovora.

  • Prihranek časa in denarja: Namesto, da bi morali sami iskati, primerjati in kontaktirati različne prevoznike, lahko za vas to delo opravi organizator transporta. Specialisti logistike bodo opravili vse potrebne korake, od analize vaših potreb, do priprave ponudbe, izbire prevoznika, ter organizacije in koordinacije prevoza. S tem boste prihranili dragoceni čas, katerega lahko namenite drugim pomembnim opravilom v vašem podjetju, ter tudi denar, ki ga lahko investirate v razvoj vašega podjetja.
  • Strokovna podpora: Z najemom logističnih storitev si boste zagotovili izkušene strokovnjake v organizaciji prevozov blaga, kar pomeni večjo zanesljivost in manjšo verjetnost nepredvidenih težav med prevozom.
  • Razširjena mreža avtoprevoznikov: Organizatorji prevozov sodelujejo s preverjeno globalno mrežo prevoznikov, zato lahko za vaš tovor izberejo najbolj ugodno in najhitrejšo rešitev, pri tem pa poskrbijo tudi za optimizacijo stroškov.
  • Prilagajanje spremembam in potrebam: Logistična podjetja se lahko hitro prilagajajo spremembam in nepredvidenim situacijam med prevozom blaga. Lahko vam zagotovijo pravočasno dostavo, saj težave rešujejo v realnem času, vse to pa prispeva k ohranjanju kakovosti storitev.

O IDL LOGISTIKI

IDL Logistika – vaš zanesljiv partner za prevoz tovora v vsaki situaciji

Kot specializirani organizatorji transporta vam na enem mestu nudimo celovite logistične rešitve, prilagojene vašim potrebam. Naše poslanstvo je prihraniti vaš čas, zato vam pomagamo najti optimalne rešitve za prevoz tovora, ne glede na lokacijo, tip tovora in druge zahteve. Z več kot 90% vseh prevoznih podjetij v EU smo vaša ključna povezava za učinkovito organizacijo prevoza.

Iščem prevoz tovora – od naročila do dostave brez skrbi

Če iščemo prevoznika po različnih kanalih, nam to lahko vzame veliko časa, pa tudi ponudbe, ki jih prejmemo, so lahko zastavljene preveč široko in niso prilagojene našim potrebam. V IDL Logistika pa vam nudimo, da povpraševanje pošljete kar preko spletnega obrazca, v katerega vpišete vse podatke, kot je država in mesto prevzema in dostave, datum prevzema, količina blaga, teža in tip tovora ter vrsta prevoza.

V najkrajšem možnem času vam bomo po elektronski pošti poslali neobvezujočo ponudbo, prilagojeno vsem dejavnikom, ki ste jih vpisali v obrazec. Če se boste odločili za sodelovanje z nami in potrdili ponudbo, vas bomo pred oddajo naročila kontaktirali še za posredovanje manjkajočih podatkov, v kolikor bo to potrebno.