Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Hvala.

Cestni prevoz tovora – cena je odvisna od več dejavnikov

Cestni prevoz tovora – cena je odvisna od več dejavnikov

Obstaja kar nekaj dejavnikov, ki vplivajo na to, kakšna je cena prevoza tovora na kilometer, tako po Sloveniji kot po Evropi. Da bi si zagotovili najboljšo vrednost za vaš denar, je pomembno, da upoštevate vse te dejavnike, ko izbirate organizatorja transporta za cestni prevoz vašega blaga. S tem si tudi zagotovite varen in učinkovit prevoz po korektni in konkurenčni ceni.

Pri tem vam lahko pomagamo v IDL Logistiki. V vseh letih poslovanja smo uspeli razvejati veliko mrežo EU avtoprevoznikov, zato imamo boljše izhodišče, da za vas poiščemo cestni prevoz tovora po najboljši ceni. Znanje, fleksibilnost in sodelovanje s številnimi avtoprevozniki nam omogoča, da znižujemo transportne stroške za prevoz tovora, cena pa je transparentna in prilagojena glede na vaše potrebe.

Pridobite ponudbo za prevoz vašega tovora

Cena prevoza na kilometer je odvisna od različnih dejavnikov

Ko boste zbirali ponudbe od različnih organizatorjev transporta ali pa boste primerjali cenike cestnih prevozov na spletu, je pomembno, da upoštevate, da imajo prevozi blaga lahko različne cene, ki so oblikovane glede na spodnje dejavnike.

Razdalja in pot cestnega prevoza

Daljše razdalje in bolj zapletene poti z več postanki povečujejo ceno tovornega prevoza zaradi višjih stroškov goriva, več porabljenega časa in dela ter drugih dejavnikov. Cena prevoza s tovornjakom se zvišuje, če je na poti potrebno plačati morebitne cestnine in druge pristojbine.

Na primer, v splošnem je prevoz blaga v Avstrijo zagotovo cenejši od prevoza blaga v Anglijo, saj je pot precej krajša, kar pomeni manj stroškov za gorivo in cestnine. Hkrati pa je pri cestnih prevozih v Anglijo potrebno upoštevati tudi stroške carine (carinski postopki, carinske dajatve in kvote, itd.).

V IDL Logistiki opravljamo prevoze tovora po Sloveniji kot tudi mednarodni cestni prevoz tovora po vseh državah Evrope in Balkana. Poskrbimo tudi za lokalno distribucijo tovora z dostavnimi vozili.

Prostornina in teža blaga

Cena za cestni prevoz tovora je odvisna od tega, kolikšna je teža blaga, ki ga želite prepeljati, ter kakšna je prostornina oziroma velikost pošiljke, saj imajo tovornjaki omejene prostorske kapacitete. Večji in težji kot je tovor, višja je cena prevoza.

Na primer, cena za delni naklad tovora v tovornjak je nižja od cene za polni naklad. Ali pa, če potrebujete prevoz le za nekaj paketov, bo cena za transportno storitev nižja, kot če boste prepeljali celo paleto blaga.

Dostavni čas

Ko gre za kamionski prevoz, cena po km se oblikuje tudi glede na dostavni čas oziroma hitrost ali nujnost prevoza. Pri nas lahko izbirate med dvema možnostma. Prvi je prevoz Express, ki je namenjen nujnim pošiljkam. Gre za zelo hiter prevoz tovora, cena pa je višja.

Druga možnost pa je Economy zbirni prevoz tovora, ki je namenjen večini blaga in ima daljši dostavni čas (dva do tri dni), saj se tovornjak ustavi na več prevzemnih in dostavnih mestih. Ekonomičen prevoz tovora v cestnem prometu ima zato tudi nižjo ceno, v primerjavi z Express opcijo.

Vrsta tovora oziroma blaga

Cena prevoza na kilometer je odvisna tudi od vrste blaga, ki se prevaža. To je lahko paletni tovor (različno komercialno blago na paletah), kosovni tovor, stroji, blago za montažo, farmacevtski izdelki, tekočine, tovor izrednih dimenzij in drugo.

Cena prevoza s tovornjakom ni toliko odvisna od tega, kaj konkretno se prevaža, temveč od tega, ali je potrebno prilagoditi kamionski prevoz z določenimi nadgradnjami. Za nekatere vrste blaga je namreč potrebno posebno rokovanje in uporaba opreme, ki omogoča varen in kakovosten prevoz blaga.

V IDL Logistiki poskrbimo tudi za ta aspekt prevoznih storitev. Na primer, če iščete cestni prevoz za pokvarljiva živila ali medicinske pripomočke, bomo poskrbeli za opremo z nadzorovanim temperaturnim režimom.

Tovorni prevozi, pri katerih moramo zagotoviti posebno opremo ali nadgradnje, so dražji od prevozov, ki tega ne potrebujejo. To vključuje tudi opremo za prevoz nevarnega blaga, zagotovitev dvižne ploščadi ali kamiona s pomičnim dnom, ter drugo opremo.

Iščem prevoz tovora po ugodni ceni!

Pošljite brezplačno in neobvezujoče povpraševanje preko spletnega obrazca. V najkrajšem možnem času vam odgovorimo s ponudbo za prevoz tovora, cenik pa postavimo glede na podatke, ki ste jih vpisali. Za vas poiščemo najbolj cenovno ugodno rešitev, prilagojeno vašim potrebam.

Cene goriva

Cene goriva prav tako vplivajo na ceno za cestni prevoz tovora. Nihanja cen pogonskih goriv lahko povzročijo različne stroške cestnega prevoza. Običajno je tako, da avtoprevozniki zvišanje cen goriv prenesejo na stranke, saj je to dejavnik, na katerega ne morejo zares vplivati, in kateri je precej odvisen od mehanizmov države in trgovcev pogonskih goriv.

Visoka/nizka sezona

Če iščete posrednika za prevoz tovora, cena lahko variira tudi glede na sezono. Povpraševanje po tovornih prevozih se lahko poveča v določenih obdobjih leta, kot so na primer poletne počitnice ali pa sezona žetve kmetijskih pridelkov. S povečanim povpraševanjem imajo avtoprevozniki večji obseg dela, kar lahko vpliva tudi na višjo ceno za prevoz tovora v cestnem prometu.

Dodatno zavarovanje tovora

Če boste gledali cenik prevozov, tovornjak ima že zavarovan tovor, saj je to obvezno po CMR konvenciji. Cena prevoza tovora na kilometer tako že vsebuje ceno za osnovno zavarovanje.  Vendar pa se lahko odločite tudi za dodatno zavarovanje vašega tovora, kar je posebej koristno za blago večje vrednosti.

Dodatna zavarovanja se lahko precej razlikujejo v ceni, saj lahko sklenete zavarovalno polico za posamezno zavarovalno tveganje in pod določenimi pogoji. Pri nas sodelujemo z Asko zavarovalnico, preko katere vam uredimo dodatno zavarovanje blaga.

Podatki o tovoru
Temperaturni režim
Podatki o pošiljatelju tovora

Cestni tovorni prevozi – cenik pri nas

V spodnji tabeli si lahko ogledate cenik za cestni prevoz tovora na najbolj iskanih relacijah. Navajamo nekaj primerov cen, po katerih se lahko približno orientirate za cestni prevoz tovora po Sloveniji kot tudi za mednarodni cestni prevoz tovora.

Seveda pa je končna cena prevoza odvisna od vaših potreb, zato vas vabimo, da izpolnite spletni obrazec in pridobite natančno ponudbo za prevoz blaga. Podatki, ki jih boste izpolnili so enaki tem, ki jih vidite v tabeli (mesto prevzema in dostave, količina blaga in teža tovora).

 

Cena Država  in mesto prevzema Država in mesto dostave Količina blaga (v paletah, dimenzije) Teža tovora
210 € + DDV Italija, 40050 Monterenzio Slovenija, 6000 Koper 2x EUR paleta 540 kg
980 € + DDV Nemčija, 96361 Steinbach Slovenija, 2230 Lenart Poln kamion 21 t
160 € + DDV Italija, 42041 Brescello Hrvaška, 10000 Zagreb 1x paleta (120×100) 77 kg
150 € + DDV Slovenija, 2230 Lenart Slovenija, 1230 Domžale 5x EUR palete 3600 kg
490 € + DDV Slovenija, 4220 Škofja Loka Francija, 51800 Sainte Menehould 5x EUR palete 1300 kg
930 € + DDV Poljska, 82-310 Gronowo Gorne Slovenija, 2211 Pesnica 10 x palete (100×100) 2,5 t

Stroškovno učinkovite rešitve za cestni prevoz tovora

Kot organizatorji prevoza tovora našim strankam nudimo najvišjo kakovost prevoznih storitev po učinkoviti in konkurenčni ceni. Če potrebujete prevoz tovora, cenik prilagodimo vašim zahtevam in potrebam.

S prevozniki imamo ustaljene in dogovorjene cene, zato cena prevoza tovora na kilometer variira le do 10%. Zaradi tega ne prihaja do nepričakovanih presenečenj. Tako nam kot naši mreži prevoznikov je v interesu dolgoročno sodelovanje in zadovoljstvo strank.

Pri IDL Logistiki vam lahko ponudimo ugodno ceno za cestni prevoz tovora tudi zato, ker nenehno spremljamo, da isti prevoznik prevzame čim več našega tovora, s tem pa prevozniku omogočimo, da ima čim bolj zapolnjen kamion.

Ko organiziramo prevoz tovora, cena postane bolj ugodna za naročnika, ko ažurno spremljamo vozila na poti. To pomeni, da poiščemo prevoznika, ki je v danem trenutku, ko naročnik potrebuje cestni prevoz, na relaciji, ki jo potrebuje in ima še toliko prostora, da lahko naloži naročnikov tovor.

Če želite pridobiti natančno ponudbo in izvedeti, kakšna je cena prevoza, pošljite povpraševanje na spletnem obrazcu. Vpišite državo in mesto prevzema ter dostave, želeni datum prevzema, količino blaga, težo tovora, tip tovora ter vrsto prevoza.

KLIK NA OBRAZEC »IŠČEM PREVOZ TOVORA«