Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Hvala.

Prevozniki - samostojno iskanje ali preko logistike?

Prevozniki– samostojno iskanje ponudnika ali za to najeti organizatorja prevozov?

Številna podjetja in posamezniki, ki se odločajo za prevoz blaga s prevozniki, se pogosto soočajo s pomembno odločitvijo: ali naj avtoprevoznika izberejo samostojno ali pa za prevozne storitve najamejo specializirane organizatorje logistike.

V tem članku bomo raziskali, zakaj je najemanje logističnih storitev za prevoz tovora s prevozniki lahko pametna odločitev in kako tovrstno sodelovanje poteka v praksi.

Iskanje zanesljivega prevoznika je lahko zelo stresna naloga. V IDL Logistiki vas razbremenimo teh skrbi. Naša prioriteta je varnost tovora, zanesljivost na poti in odgovornost do dela. Zaradi tega smo zgradili močno bazo zanesljivih avtoprevoznikov, s katerimi uspešno sodelujemo že dolgo časa.

Pridobite brezplačno ponudbo za prevoz blaga po konkurenčni ceni

Podatki o tovoru
Temperaturni režim
Podatki o pošiljatelju tovora

Iščemo prevoznika – kako lahko vem, ali je avtoprevoznik zanesljiv partner za prevoz blaga?

Če želite sami iskati prevoz tovora, je pomembno, da se dodobra prepričate, s kom sodelujete, saj niso vsi prevozniki zanesljivi. Ko iščete zanesljivega avtoprevoznika za prevoz blaga, morate biti pozorni na več ključnih dejavnikov, da boste lahko izbrali najboljšega partnerja za vaše potrebe.

  • Preverite, ali prevoznik razpolaga z ustreznimi licencami in dovoljenji za izvajanje prevoza blaga. To tudi pomeni, da podjetje izpolnjuje zakonske zahteve.
  • Preučite izkušnje avtoprevoznika in njegov ugled v panogi. Dolgoletne izkušnje in pozitivne ocene so znak zanesljivosti.
  • Preverite, ali imajo prevozniki ustrezno zavarovanje, ki pokriva morebitne škode na vašem tovoru med prevozom.
  • Prosite podjetje, da vam predloži reference ali priporočila od drugih strank, ki so že uporabljale njihove storitve.
  • Pridobite več ponudb od različnih avtoprevoznikov in primerjajte cene. Bodite pozorni na morebitne skrite stroške.
  • Dosegljivost in komunikacija sta ključna faktorja. Preverite, ali je prevoznik odziven na vaše klice, e-pošto in sporočila ter ali zagotavlja redne posodobitve o poteku prevoza.
  • Ocenite ali avtoprevoznik razpolaga z ustrezno floto vozil za vašo vrsto tovora. Povprašajte o stanju in vzdrževanju teh vozil.
  • Preverite, ali podjetje upošteva vsa potrebna dokumentacijska pravila, kot so carinski dokumenti.
  • Pred začetkom sodelovanja sklenite pisno pogodbo, ki določa vse podrobnosti, vključno s cenami, odgovornostjo, pogoji plačila in časovnimi okviri.
  • Preverite ali imajo prevozniki vzpostavljene mehanizme za reševanje sporov in kako obravnava morebitne težave med prevozom.

Tukaj si lahko preberete več o tem, kako lahko najdete prevoznika za vaš tovor ter katere informacije potrebujete preden začnete iskati prevoznika.

Prevozniki v lastni režiji – zakaj je samostojno iskanje prevoznikov lahko težava?

Če želite sami poiskati prevoznika za prevoz blaga, morate upoštevati, da se boste pri tem lahko soočili z različnimi ovirami in izzivi, kot so:

  • Omejen dostop do različnih avtoprevoznikov: Če boste sami iskali prevoznika, bo seznam avtoprevoznikov v Sloveniji ali tujini lahko omejen oziroma boste imeli omejen dostop, kar lahko omeji vaše možnosti izbire in konkurenčne cene.
  • Težave pri vrednotenju prevoznikov: Preverjanje zanesljivosti in ugleda avtoprevoznikov ter njihovih vozil je lahko kar zahtevno. Brez pomoči strokovnjakov logistike tvegate, da izberete nezanesljivega prevoznika.
  • Zamudna administracija: Iskanje, pogajanje in koordinacija s prevozniki zahteva čas in trud. To vključuje urejanje dokumentacije, pregled pogodb, sledenje rokom in drugo.
  • Neenakomerna pokritost prevoznih storitev po državah: Če potrebujete mednarodni cestni prevoz, boste težje dostopali do zanesljivih prevoznikov po državah izven Slovenije, če nimate logističnega partnerja, ki je povezan z mednarodno mrežo avtoprevoznikov. Tu si lahko preberete več o postopku od naročila mednarodnega tovornega prevoza do dostave na destinacijo.
  • Omejeni logistični viri: Logistična podjetja razpolagajo s koristnimi logističnimi viri, kot je tehnologija sledenja, optimizacija prevozov tovora in strokovno svetovanje.
  • Večje finančno tveganje: Direktno upravljanje prevoza lahko prinese večje finančno tveganje, saj boste morali pokrivati stroške, ne glede na to, ali se pojavijo težave ali ne.
  • Manj prilagodljivosti: Organizatorji prevozov blaga bolje obvladujejo dejavnike, ki so vezani na prilagodljivost, kot so urniki, kapacitete, časovni roki in drugo.
  • Omejena pogajalska moč: Organizatorji logistike imajo večjo pogajalsko moč zaradi obsega poslov, zato se lahko dogovorijo za boljše cene in pogoje prevozov.

 Poiščite prevoz za svoj tovor in oddajte povpraševanje s podatki o tovoru TUKAJ. V najkrajšem možnem času vam pošljemo ponudbo po meri.

Prednosti sodelovanja s specialisti za organizacijo prevoza blaga namesto neposredno s prevozniki

Če se boste odločili za storitve organizacije prevoza tovora, ki jih ponujajo podjetja za logistiko, namesto da bi se direktno obrnili na avtoprevoznika, lahko pričakujete naslednje prednosti.

  • Strokovno znanje in izkušnje: Podjetja za logistiko so specializirana za organizacijo in upravljanje prevozov ter imajo bogate izkušnje na tem področju. Njihovo strokovno znanje vam lahko pomaga pri izbiri najboljših rešitev in optimizaciji prevozov glede na vaše potrebe in cilje.
  • Povezave z več prevozniki: Specialisti za logistiko imajo vzpostavljene dobre odnose s številnimi prevozniki, zato imajo večjo izbiro in dostop do različnih vrst vozil in prevoznih storitev.
  • Preglednost stroškov: Pred samim prevozom boste prejeli jasne stroškovne ocene, kar vam bo pomagalo pri načrtovanju vaših logističnih potreb.
  • Prihranek na času: Logistično podjetje prevzame odgovornost za organizacijo in upravljanje prevoza, kar vam omogoča, da se osredotočite na vaše poslovanje in druge pomembne naloge. S tem boste prihranili tudi na času.
  • Sledenje in poročanje: Podjetja za logistiko zagotovijo orodja in tehnologijo za sledenje tovora v realnem času ter poročajo o napredku. To vam omogoča boljši nadzor, saj vas bodo obveščali o statusu vašega tovora.
  • Prevoz tovora po meri: Organizatorji logistike lahko prilagodijo svoje storitve vašim specifičnim potrebam. Ne glede na to, ali potrebujete ADR prevoz nevarnega blaga ali druge zahtevnejše logistične prevoze, vam lahko pomagajo najti prave rešitve.
  • Optimizacija poti in logistike: Logistična podjetja lahko izkoristijo svoje znanje in tehnologijo za optimizacijo poti in logističnih procesov, kar lahko pripomore k zmanjšanju stroškov prevoza.
  • Skladnost s predpisi: Podjetja za logistične storitve so dobro seznanjena s predpisi in zakonodajo, ki se nanaša na prevoz tovora. Tako boste vedeli, da se prevoz vašega blaga odvija v skladu s pravili.
  • Hitro reševanje težav: Če se pojavi kakšna težava med prevozom, logistično podjetje prevzame odgovornost za reševanje problema in iskanje najboljše rešitve. S tem vas razbremenijo skrbi.
  • Prilagodljivost glede na rast: Podjetja za logistiko razpolagajo z dovolj kapacitetami, da se lahko prilagodijo vaši rasti in spreminjajočim se potrebam, zato se tudi prilagodi obseg prevozov.

V IDL Logistika vam ponujamo celovite logistične rešitve. Pri nas lahko sklenete AAR dodatno zavarovanje tovora, ki vključuje kritje morebitnih izgub in poškodb tovora med prevozom, na voljo pa so tudi StoringCargo storitve skladiščenja, ki zajemajo skladiščenje vašega blaga, etiketiranje, pripravo odpreme in druge aktivnosti.

Prevozniki v mreži logistike

Sodelovanje z avtoprevozniki – gradnja zanesljive mreže

 

Naša prednostna naloga je razbremeniti naše cenjene naročnike, da se lahko popolnoma posvetijo svojim osnovnim dejavnostim. Razumemo, kako ključnega pomena je dobro načrtovana organizacija prevoza za vsako podjetje, ne glede na vrsto dejavnosti, saj slabo izpeljane logistične storitve lahko pripeljejo do izgube dragocenega časa in denarja. Zato smo investirali v vzpostavitev trdne baze zanesljivih prevoznikov, s katerimi tesno sodelujemo.

Verjamemo, da je ključ do uspeha zagotovitev, da bo vaš tovor vedno pravočasno na želeni lokaciji. Naši zanesljivi prevozniki so ključni partnerji, ki nam omogočajo, da to obljubo držimo. S tem partnerstvom lahko zagotovimo, da bo vaša pošiljka prispela na dogovorjen datum in na želeno lokacijo.

o IDL Logistiki

Kako v IDL Logistika sodelujemo s prevozniki?

 

Naše sodelovanje s prevozniki temelji na zaupanju, zanesljivosti in skupnemu cilju – zagotoviti strankam hitre in konkurenčne prevozne storitve. Skupaj gradimo močno in uspešno logistično mrežo, ki je ključna za učinkovit prevoz tovora v vseh razmerah.

1.       Iskanje in ocena prevoznikov

 

Prva stopnja v sodelovanju z avtoprevozniki je preglednost in ocena. Za iskanje avtoprevoznikov uporabljajmo obstoječe platforme in lastne baze, vse več prevoznikov pa se obrne na nas direktno. Preden se avtoprevoznik pridruži naši mreži, ga natančno preučimo in ocenimo. To vključuje temeljito preverjanje zgodovine, preteklih izkušenj, varnostnih standardov in zanesljivosti. Le tisti prevozniki, ki izpolnjujejo naše stroge kriterije, postanejo naši zaupanja vredni partnerji.

2.       Razširjena geografska pokritost

 

Naša mreža avtoprevoznikov sega po vsej državi in tudi izven njenih meja. Ta razširjenost omogoča pokrivanje različnih destinacij in poti, kar je ključno za zadovoljevanje raznolikih potreb naših naročnikov. Med našimi partnerji so tudi največji prevozniki v Evropi. Prevoze tovora organiziramo po vseh državah Evrope in Balkana.

3.       Optimizacija izbire prevoznika za prevoz tovora

 

Vsako naročilo prevoza tovora zahteva natančno izbiro prevoznika, ki ustreza specifičnim zahtevam. Uporabljamo različne kriterije, kot so vrsta tovora, potreba po hladilni enoti, razdalja, cena in hitrost dostave, da izberemo najustreznejšega prevoznika za vsako nalogo. Pri izbiri gledamo tudi na to, da nam isti avtoprevoznik lahko prevzame čim več našega tovora, s čimer mu omogočimo, da ima vozilo čim bolj zapolnjeno, s tem pa lahko našemu naročniku ponudimo tudi nižjo ceno prevoza.

4.       Komunikacija med nami, naročnikom in avtoprevozniki

 

Kot posredniki med prevozniki in strankami skrbimo za nemoten pretok informacij in komunikacijo. Usklajujemo logistične podrobnosti, časovne okvire in potek prevoza, kar zagotavlja učinkovito sodelovanje. Prevoznik nas preko različnih kanalov obvešča o prevzemu tovora, samem poteku prevoza in dostavi, vse te informacije pa posredujemo naročniku prevozne storitve.

5.       Tehnologija za sledenje in upravljanje

 

Prevoz lahko spremljamo tudi s pomočjo specializirane tehnologije sledenja. Tovor in voznika tako spremljamo od začetka do konca poti, naročnika pa obveščamo o poteku prevoza.

6.       Pogodbe in cenovna pogajanja

 

Z avtoprevozniki sklenemo pogodbe, ki določajo pogoje sodelovanja, cene prevoza in druge podrobnosti. Ta pogajanja nam omogočajo, da strankam ponudimo konkurenčne cene. Tukaj si lahko preberete več o tem, od česa je odvisna cena za cestni prevoz tovora.

7.       Reševanje težav in nujni ukrepi

 

V primeru, da med prevozom pride do določene težave, ukrepamo hitro in učinkovito. Skrbimo za reševanje nesporazumov, zamud in izgubljenih pošiljk, s čimer zagotovimo nemoten prevoz tovora, kot je bilo dogovorjeno na začetku.

8.       Nenehno izboljševanje procesov

 

Redno ocenjujemo svoje partnerje in se trudimo za izboljšanje storitev. Sodelujemo s prevozniki pri reševanju izzivov in nenehno iščemo načine za optimizacijo procesov.

Oddajte brezplačno povpraševanje in vpišite podatke o tovoru. Neobvezujočo ponudbo za prevoz vam pošljemo v najkrajšem možnem času.