Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Hvala.

Mednarodni transport – prečkajte meje uspeha

Mednarodni transport – vaš partner za premagovanje logističnih izzivov

V današnjem svetu se veliko posluje preko meja držav, zato je mednarodni transport postal nuja za številna podjetja. Organizacija takšnih prevozov pa je lahko zapletena ter časovno in finančno zahtevna. Zato smo tukaj mi – organizatorji mednarodne logistike, da vam olajšamo ta proces.

Naše dolgoletne izkušnje na področju mednarodnih prevozov nam omogočajo, da vam zagotovimo zanesljiv, učinkovit in stroškovno prilagojen prevoz vašega blaga, ne glede na destinacijo ali vrsto tovora. Naši strokovnjaki bodo poskrbeli za celoten proces, vse od priprave dokumentacije do same izvedbe transporta.

Skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas, vaše podjetje in vaše kupce. Vi se lahko osredotočite na vaše ključne dejavnosti in poslovanje, mi pa vam zagotovimo varen in zanesljiv mednarodni prevoz blaga.

Mednarodni prevozi v številkah

Uvozi in izvozi blaga so ključni dejavniki slovenskega gospodarstva, zato mednarodni cestni prevoz tovora predstavlja pomembno gospodarsko dejavnost v Sloveniji. Glede na statistične podatke je v Sloveniji večina mednarodnih tovornih prevozov usmerjena v druge evropske države.

V letu 2020 je bilo izvedenih skoraj 3,2 milijona mednarodnih prevozov blaga po cesti, od tega je bilo skoraj 90% usmerjenih v druge države Evropske unije. Nemčija je država, ki predstavlja ciljno destinacijo mednarodnega cestnega transporta iz Slovenije. Nemčija iztrži kar 30% vseh mednarodnih prevozov iz Slovenije oziroma v Slovenijo. Sledijo ji Italija, Avstrija, Francija, Poljska in Madžarska.

Pomembno je tudi omeniti, da mednarodni transport iz Slovenije v zadnjih letih dosega pospešeno rast. Leta 2019 je bilo izvedenih za skoraj 13% več mednarodnih cestnih prevozov kot v letu 2015; in ta številka samo še raste.

Mednarodni prevoz po Evropi – kam vse vozimo?

Mednarodni cestni prevozi tovora so jedro naše evropske mreže, v katero so poleg držav članic Evropske unije vključene tudi vse ostale države naše celine. Tako mednarodni prevoz tovora urejamo po vseh državah Evrope in Balkana (prevozi na Hrvaško, v Srbijo, itd.), tukaj pa si lahko ogledate, kam najpogosteje vozimo.

Izpolnite spletni obrazec in oddajte brezplačno povpraševanje za mednarodni cestni transport vašega blaga! V primeru, da ste vpisali vse potrebne podatke, bomo takoj pričeli z iskanjem primernega prevoznika za vaš tovor. Ponudbo za mednarodni transport vam pošljemo po elektronski pošti v najkrajšem možnem času.

Mednarodna logistika – cestni prevozi od naročila do končne dostave

 

Mednarodni cestni prevozi potekajo skozi več procesnih korakov, ki zahtevajo natančno načrtovanje, organizacijo ter sodelovanje različnih strokovnjakov mednarodne logistike in izvajalcev. Da si boste lažje predstavljali, bomo opisali postopek od naročila mednarodnega tovornega prevoza do dostave na destinacijo.

Naročilo mednarodnega prevoza

 

Postopek se začne s samim naročilom. Naročilo oddate nam, organizatorjem prevozov. To lahko storite preko telefona, elektronske pošte ali spletnega obrazca. Pri naročilu navedete podatke o blagu, količino, dimenzije in težo ter lokacije, od koder se blago pobira in kamor se dostavlja. Na podlagi teh podatkov določimo vrsto vozila in pripravimo vse potrebne dokumente.

Priprava dokumentacije

 

Priprava dokumentacije za mednarodni transport blaga po cesti zahteva več usklajevanj, saj moramo poznati specifične zahteve posamezne države, še posebej, če ne gre za državo znotraj Evropske unije. Potrebno je urediti veliko dokumentov, kot so carinski dokumenti, potni tovorni list, prevozni dokumenti in ostala dokumentacija, ki se razlikuje glede na vrsto blaga ter državo izvora in namembnosti.

Izbira prevoznika

 

Prevozniki so pravzaprav izvajalci storitve. Pri izbiri upoštevamo več dejavnikov, kot so cene, čas dostave, izkušnje prevoznika in zanesljivost. Mednarodne cestne transporte opravljamo s skrbno izbranimi prevozniki, s katerimi sodelovanje temelji na dolgoročnem pogodbenem odnosu.

Izbira tovornega vozila

 

Glede na količino, težo in dimenzije blaga izberemo primerno tovorno vozilo. Pri izbiri upoštevamo tudi dostopnost dostavne lokacije in morebitne omejitve glede voznih dovoljenj, omejitev teže in dimenzij vozila. Za mednarodni prevoz tovora razpolagamo s celovito paleto vozil nosilnosti od 1,5t do 22t in prostornine 15 cbm do 100 cbm. Razpolagamo tudi z vozili za opravljanje mednarodnih prevozov blaga pod kontrolirano temperaturo, vozili za prevoz nevarnega blaga v cestnem prometu ter s tovornimi vozili za izredni prevoz tovora.

Pridobitev dovoljenj

 

Poskrbeti moramo za pridobitev različnih dovoljenj, kot je dovoljenje za prevoz nevarnega blaga, dovoljenje za prevoz izrednih tovorov, ali pa dovoljenje za prevoz blaga, ki zahteva določene pogoje, kot so temperatura, vlažnost in podobno.

Zaščita tovora

 

Potrebno je zagotoviti tudi ustrezno zaščito blaga, ki je namenjeno za mednarodni transport. Tovor se lahko pakira v škatle, zabojnike ali palete, kar je odvisno od vrste in dimenzij blaga. Pomembno je zagotoviti tudi ustrezne varnostne elemente, kot so vrvi, trakovi in blazine, ki preprečujejo premikanje blaga v vozilu med prevozom. Če želite svoje blago dodatno zavarovati, vam ponujamo prilagojeno zavarovanje ALL RISK, ki je sestavljeno na podlagi fakturne vrednosti blaga.

Prevzem in prevoz blaga

 

Prevoznik prevzame blago na začetni lokaciji. Blago se skrbno označi in pripravi na mednarodni prevoz. Po prevzemu blaga se izvede prevoz, ki vključuje vožnjo po cestah do ciljne destinacije. Med mednarodnim prevozom se blago redno spremlja in preverja, da se zagotovi varnost in pravočasna dostava. Prevoznik nas preko različnih kanalov obvešča o nakladu, samemu poteku in dostavi. Tovor in voznika tako spremljamo od začetka do konca poti, vas pa obveščamo o poteku prevoza.

Carinjenje

 

Ko blago prispe na ciljno destinacijo, se izvede carinjenje. Pri tem se pregledajo in potrdijo vsi potrebni dokumenti, preden se blago sprosti v prosto uporabo.

Dostava blaga

 

Mednarodni prevoz tovora se zaključi, ko je blago dostavljeno na ciljno lokacijo. Blago se dostavi do naročnika, pri tem pa se preveri količina in kakovost dostavljenega blaga.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede naročil mednarodnih prevozov, nas lahko kontaktirate preko spodnjega obrazca.

Vsa polja so obvezna!

Sprejmem splošne pogoje

Zakaj za mednarodni cestni transport izbrati nas?

 

Za vas poiščemo prevoznika, ki je v danem trenutku, ko potrebujete mednarodni prevoz, na relaciji, ki ste jo naročili, in ima prevoznik še toliko prostora, da lahko naloži vaš tovor. S tem vam zagotovimo hiter dobavni rok, ki je zelo pomemben za vaše kupce in druge odjemalce. Hkrati pa vam zagotovimo konkurenčno ceno za mednarodni prevoz blaga.

Naše vodilo je razbremenitev naročnikov, s čimer vam omogočimo, da se lahko osredotočite na lastno poslovanje, pri tem pa prihranite na času in denarju.

  • Imamo dolgoletne izkušnje z mednarodno logistiko in smo dobro podkovani v različnih postopkih in uredbah, ki veljajo za posamezne države.
  • Imamo veliko mrežo prevoznikov za mednarodni transport, kar nam omogoča, da vam lahko poiščemo najboljše ponudbe na trgu.
  • Smo ažurni in dosegljivi, zato boste vedno vedeli, kje se nahaja vaše blago na poti.
  • Uredimo vso potrebno dokumentacijo za mednarodni transport.
  • Skrbno spremljamo in sledimo vašemu prevozu, zato vas lahko obveščamo o morebitnih zamudah in drugih stvareh, ki so pomembne za dostavo vašega blaga.
  • Pripravimo prilagojeno ponudbo glede na vaše potrebe in pričakovanja.
  • Ponujamo ustaljene cene mednarodnih cestnih prevozov. Nekaj primerov cen za mednarodni cestni transport si lahko ogledate tukaj.