Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Hvala.

Brezplačna ponudba za Transport blaga l Iz EU v Slovenijo ali obratno

Transport blaga po cesti – Kako do brezplačne ponudbe?

Živjo,

danes bomo govorili o transport blaga po cesti in kako priti do ponudbe, ki vam bo pisana na kožo hitro in enostavno. Organizacija transporta blaga po cesti znotraj EU je je lahko zakompliciran proces. Običajno podjetja porabijo veliko časa, da najdejo prevoznika za svoje blago ali pa se prilagajajo in s tem ogrožajo svoje poslovanje oziroma ugled pred kupci.

Zakaj podjetja porabijo veliko časa za organizacijo transporta oziroma zakaj ogrožajo svoj ugled pred kupci?

Običajno podjetja organizirajo transport iz več različnih držav (Nemčija, Avstrija, Belgija itd) in običajno lokalni avtoprevoznik, ki opravlja mednarodni transport blaga ne opravlja storitev v vse države ampak se specializira v eno, dve mogoče tri države, več pa ne. Za naročnika – podjetje, to pomeni da mora imeti več lokalnih avtoprevoznikov med katerimi se lahko odloča. Tudi če ima naročnik dva ali tri lokalne avtoprevoznike to še vedno ni dovolj, ker običajno imajo skupaj samo 15 do 20 tovornih vozil in to pomeni, da se bo naročnik moral terminsko prilagajati, kar pa pred kupci in dobavitelji zgublja ugled.

Kaj je lahko alternativa rašitev?

Omenjena rešitev je primerna samo za podjetja, ki imajo manj kot 70 zaposlenih, uvažajo ali izvažajo blago v več drugih EU držav, poslujejo vsaj 6 mesecev in imajo manj kot 100M letnih prihodkov. Ta rešitev je primerna za mikro, mala in srednja podjetja. Rešitev je organizator transporta. Organizator transport je oseba (običajno iz drugega podjetja, kot npr iz naše IDL pisarne), ki za vas poišče avtoprevoznika, ki je ob danem času na vaši transportni relaciji in ima ravno toliko blaga, da lahko naloži še vaše blago. Takšni organizatorji imajo ogromno mrežo EU avtoprevoznikov in za vas najdejo najugodnejši in najhitrejši transport.

Če povzamemo, vi ne porabite več veliko časa, običajno so transportni stroški nižji, ker imajo znanje in fleksibilnost ki vam jo lahko ponudijo je neverjetna.

 

Pridobi ponudbo za transport:

Podatki o tovoru
Temperaturni režim
Podatki o pošiljatelju tovora

Koliko stane transport blaga?

Cena transport je odvisna od večih parametrov. Na ceno nabolj vpliva količina blaga, teža, destinacija (relacija) in termin prevoza.

Kakšne vrste tovora prevažate?

Organiziramo prevoz najrazličnejšega tovora, od paletizirane do blaga v razsutem stanju. Največ organiziramo prevoz za palete različnih dimenzij in kovinske konstrukcije.

V katere države organizirate transport blaga?

Transport blaga organiziramo znotraj vseh Evropskih držav ter Makedonijo, Srbijo, Bosno in Hercegovino in Črno Goro.

Koliko hitro lahko dobim ponudbo?

Ponudbo za transport boste običajno prejeli v roku 21-28 minut.

Tovorne nadgradnje za transport

MOŽNA OPREMA IN NADGRADNJA

Za doseganje popolne kakovosti imamo za prevoze, ki potrebujejo posebno opremo ali posebno nadgradnjo, sledeče rešitve: Dvižna ploščad, Oprema za prevoz nevarnega blaga
, Nadzorovani temperaturni režim, Menjava transportne embalaže, Pomično dno in Dovoljenja za odpadke.

Kdo smo?

Smo organizatorji prevoza. Podjetje IDL Logistika d.o.o. iz Kranja. Ekipa je sestavljena iz 4 članov, več o nas pa na Facebook-u.

Pomembne stvari kadar iščete transport blaga po cesti?

Ko iščete prevoznika za transport blaga znotraj Slovenije ali mednarodni prevoz je potrebno vedeti nekaj dejstev, ki vam bodo pomagali razumeti logistično branžo. Ko boste iskali prevoznika imejte te informacije pred seboj. Dodajam še nekaj smernic, da boste lažje razumeli kaj pravzaprav iščete. Izbira prevoznika je zelo pomembna odločitev in zato je potrebno vedeti nekaj stvari:

 

DEJSTVA O AVTOPREVOZNIKIH:

  • Vsi avtoprevozniki ne vozijo v vse države
  • Vsi avtoprevozniki nimajo ustrezne opreme  / nadgradnje
  • Avtoprevozniki imajo različne tipe vozil

KATERE INFORMACIJE POTREBUJETE PREDEN IŠČETE PREVOZNIKA?

  • Na kateri relaciji potrebujete prevoz
  • Kdaj potrebujete prevoz
  • Koliko blaga je potrebno prepeljati
  • Za kakšno blago gre
  • Ali so kakšne posebnosti ( dostop, oprema itd)

3 nasveti za zanesljiv transport blaga:

 

Če se dlje časa ukvarjate z organizacijo prevoza blaga verjetno veste, da je težko najti zanesljivega prevoznika za prevoz tovora. Izpostavljamo 3 ključne kazalce zanesljivega prevoznika. Biti pozoren na te kazalce vam lahko prizanese veliko težav in telefonskih klicev.

 

  • Dosegljivost: Hitra in redna komunikacija. Verjetno si ne želite, da bi na odgovor na e-sporočilo čakali 1h?
  • Ekonomična upravičenost. Ustaljena cena prevoza tovora ( +/- 10% je v transportni panogi običajno ). Ne želite pa prevoznika, ki vam bo dogovorjeno ceno prevoza 8x spremenil ( običajno izkoristijo čakanje na naklad/razklad ali spremembo termina )
  • Verodostojnost. Od izvajalca želite, da bo svoje obljube izpolnil. Ne želite, da se vam dobavni rok podaljša za 3 dni brez obvestila (običajno se to zgodi, ko prevoznik poskuša izkoristiti sezonska nihanja)

Če povzamemo, ko izbirate med prevozniki / organizatorji prevoza se prepričajte, da ste jim posredovali vse podatke ki jih potrebuje za kvalitetno izvedbo, da ste se prepričali s kom sodelujete.

Vrste tovornih vozil:

Pravilna izbira vrste vozila je zelo pomembna, saj zagotavlja izvedbo transporta in dostop na prevzemno in dostavno mesto. Na voljo imamo najrazličnejša tovorna vozila:

O IDL – IDEAS FOR LOGISTICS

Vam organizacija prevoza vzame veliko časa? Kako najti prevoznika na določeni relaciji? Kako najti prevoznika, ki dostavi pravočasno?

Predstavljajte si, da imate vse na enem mestu. Vse prevoznike! Vse relacije prevoza! Za vsak tovor. Upoštevajoč vse omejitve. Vse na enem mestu! Vi morate samo poslati podatke in vaše delo je končano. Enostavno lahko pozabite na vse, saj prejmete obvestilo o nakladanju in dostavi. Čeprav ne verjamete, je to povsem mogoče.

Organiziramo prevoz tovora po Sloveniji, Evropi in tretjih državah. 90 odstotkov strank se strinja, da je z nami lažje. Prepričajte se tudi vi. Pišite nam na info@idl.si. Lahko pa izpolnite obrazec za prevoz, kamor vnesete vse potrebne podatke, in prejeli boste brezplačno ponudbo na e-poštni naslov.

Pomagali vam bomo najti rešitve za organizacijo prevoza ter pridobiti več časa med samim delovnikom. Prizadevamo si za storitve, ki prihranijo vaš čas. Za vas organiziramo prevoz tovora po Sloveniji ali tujini z različnimi prevoznimi sredstvi.

Zbranih imamo več kot 90 % vseh prevoznih podjetij v EU.

Za naše stranke so ključnega pomena prijaznost in zanesljivost, predvsem pa odgovornost.